PRU13: Pas bersenjatakan keris??

Di bawah ini ialah komen saudara Hussin, seorang pembaca berkaitan N3 M3M bertajuk “Siapa menderita jika Tok Guru bahagia?” Baca dan pikirkanlah….

hussin said…

ini semua bermula apabila virus ‘pertemuan dalam gelap (pdg)’ mulai menyerang pas selepas pru 12.

virus ‘pdg’ ini telah menyebabkan pas terserang wabak selsema ‘ug’ yang kronik. secara kebetulan pula, serangan berlaku sewaktu wabak selsema babi sedang glamour. seperti wabak selsema babi, wabak selsema ‘ug’ juga bersifat sekejap hilang sekejap diloudspeakerkan semula. berbeza dengan wabak selsema babi yang tidak ketahuan puncanya, punca wabak selsema ‘ug’ dikenalpasti. tetapi ciri2nya tetap menyerupai selsema babi, dalam dah tak ada lagi ancaman, dia timbul semula. sebagaimana dunia masih berjaga2 terhadap ancaman wabak selsema babi, rakyat pas juga perlu berjaga2 terhadap ancaman wabak selsema ‘ug’ kerana, walaupun cuba disembunyikan, kehadiran virusnya dapat dikesan di mana2.

tgna telah mencadangkan ubat mujarab ‘egm’ bagi menghapuskan wabak selsema ‘ug’ ini. tetapi ia berjaya ditepis oleh pembawa virus ‘ug’ yang diberi peranan sebagai ‘jantung’ pas di jalan raja laut. maka dengan mudah ‘egm’ (penawar) ditolak dan diganti dengan ‘mesyuarat khas’ (panadol). cuba bayangkan, bagaimana si sakit boleh menentukan ubatnya sendiri!

jantung berfungsi membekalkan darah kepada seluruh badan. apabila jantung itu sudah rosak diserang selsema ‘ug’, darah yang dibekalkannya sudah dicemari dan seluruh badan akan mudah diresapi virus selsema ‘ug’.

setelah berjaya menakluki tubuh pas melalui jalan raja laut selepas muktamar 55, selsema ‘ug’ mulai mengganas menyerang tgna. ia menjadi mudah kerana virus ‘pdg’ juga wujud di kelantan, maka untuk selsema ‘ug’ merebak di sana tidak menjadi sukar. mangsa pertamanya ‘terburai’ dengan tohmahan ‘penasihat sesat’. semasa kejadian ini, saya pernah komen, entah di mana, bahawa selepas ini, tgna akan menjadi sasaran. usia serta kesihatannya tidak mampu menangkis serangan wabak selsema ‘ug’ ini. kini, kita sedang berhadapan dengan situasi ini!

khalid samad sudah ‘diajar’! mungkin juga ahmad awang? seorang demi seorang yang kuat imuniti terhadap selsema ‘ug’ dineutralisekan. kini giliran tgna. “buang exco itu” akan menjadi mudah apabila tgna sudah dineutralisekan. manakala pembawa2 virus selsema ‘ug’ ini semuanya diberi tempat atau diselamatkan. hassan ali yang terang2 bertindak membelakangkan keputusan muktama 54 dan 55 – memperkasakan pakatan rakyat – dalam keadaan selesa. harun din turut selesa walau pun menentang keputusan parti berkaitan isu kalimah Allah. dia dimaafkan, cukup senang! bayangkan, rakyat pas, jika pas bermursyidul amkan harun din!!!

mungkin pas akan masuk pru 13 dengan keris terhunus?wallahu’alam

March 28, 2010 9:01 PM

Jawapan aku pada soalan ini…
Mungkin PAS akan masuk PRU 13 dengan keris terhunus?

Nauzubillah!!
Posted by A Mum Of Three Mohd

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s