JANGAN TERJEBAK DENGAN JERAT UMNO KAITKAN ISU PERKATAAN “ALLAH”

Sekali lagi isu besar negara timbul..Isu menggunakan perkataan ALLAH. Keputusan Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur yang membenarkan akhbar mingguan Herald-The Catholic Weekly menggunakan perkataan Allah dalam penerbitannya mejadi berita dan isu hangat yang mewarnai kedatangan taHUN 2010.

Siapa yang menang dalam masalah ini saya kira perkara kedua yang perlu diperkatakan terlebih dulu. Yang lebih utama dan menjadi kekesalan yang saya rasakan mendapat perhatian banyak pihak ialah Hakim bukan Islam Lau Bee Lan yang mengendalikan dan memutusan keputusan penting ini.

Rasanya ini satu lagi modal UMNO mahu memerangkapkan PAS dan PKR. Apabila PAS memberi respon terhadap isu ini, bermakna pengundi-pengundi bukan Islam akan beralih angin dan nampak bahawa PAS merupakan halangan besar jika wujud Kerajaan Pakatan Rakyat nanti. Sedangkan selama ini PAS melaung-laungkan ISLAM untuk semua.

harap PAS jangan tersilap cakap dan tersilap buat kenyataan yang boleh menimbulkan kebencian pengundi-pengundi bukan ISLAM. UMNO bijak mencariu helah untuk melemahkan sokongan bukan ISLAM kepada PAS. UMNO tahu Pakatan Rakyat menang kerana undi bukan ISLAM. Jadi jika PAS melatah dan silap cakap kepada wartawan dan terus menghentam KRISTIAN, bermakna PAS membuka laluan permusuhan dalam Pakatan Rakyat dan UMNO akan menang tanpa perlu bersusah payah….

Aku harap Presiden PAS, YB Mahfuz Omar dan YB Harun Taib yang semuanya gila microfon tak perlu terhegeh-hegeh melayan wartawan yang akan hulog micfrofon kepada anda semua. Ini adalah satu perangkap yang akan menjahanamkan Pakatan Rakyat……

AWAS………….semua ini adalah PERANGKAP UMNO yang akan berkubur dalam PRU-13.

oleh KedahLama

Sumber KedahLanie

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s