Manek Urai: Gambar Sekitar Ceramah Di Cucuh Puteri…

Semalam, satu program ceramah yang melibatkan DS Anwar Ibrahim, Dato’ Husam Musa dan juga TG Nik Abdul Aziz berlangsung di Cucuh Puteri, Manek Urai. agak memberangsangkan apabila lokasi ceramah yang jauh di pedalaman lebih kurang 15km dari jalan utama berjaya mengumpulkan sejumlah hampir 3000 pengunjung untuk mendengar ceramah dari penceramah jemputan.

Aku sampai agak lewat lebih kurang jam 10:30 malam sebab terpaksa ke Lapangan Terbang Pengkalan Chepa menunggu ketibaan DSAI, kemudian bergegas ke Pulai Chondong untuk solat isyak, kemudian ke Manek Urai pula untuk program ceramah ini.

Masa aku sampai, Dato’ Husam tengah berceramah. cukup berapi… audience dijamu dengan beberapa siri penerangan tentang pencabulan yang telah dilakukan oleh KERAjaan Pusat terhadap negeri Kelantan.

Isu royalti minyak Kelantan juga dijelaskan oleh Dato’ Husam dan selepas itu disambung dan dijelaskan lagi oleh DSAI kemudiannya.

Majlis ceramah diakhiri oleh TGNA dengan ucapan dan penerangan TGNA terhadap beberapa isu yang dimainkan oleh media UMNgOk/Barisan Nasiyonal lebih-lebih lagi tentang pelaksanaan ajaran Islam. perbezaan-perbezaan antara perjuangan PAS dan UMNgOk juga dijelaskan oleh TGNA.

Jelas TGNA, perjuangan UMNgOk berpaksi kepada perjuangan “KEBANGSAAN”, manakala PAS pula membawa perjuangan “AGAMA”.

Akhir kata, TGNA menyeru supaya bakal-bakal pengundi N-41 memilih PAS sebagai wadah perjuangan demi keadilan dan juga kesinambungan agama Islam di Malaysia.

 

Gambar…

Tiba di Lapangan Terbang Pengkalan Chepa lebih kurang jam 7:50 malam.

Menunggu Kenderan yang akan membawa dan mengiringi DS Anwar Ibrahim ke lokasi program ceramah di Cucuh Puteri, Manek Urai.
Sempat singgah untuk solat Isyak dan juga solat hajat di Masjid Al-Amin, Mukim Kerawang, Pulai Chondong.

Solat Isyak dan solat Hajat bersama para jemaah Mukim Kerawang, Pulai Chondong.

Makan-makan.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s