Foto Ceramah TGNA di Bukit Gantang

Hampir 10,000 orang yang berbertali arus telah hadir ke kawasan pendalaman di kawasan Batu 8, Trong bagi mendengar ceramah oleh TG Nik Aziz, Speaker Perak Sivakumar dan pimpinan yang lain.

Di bawah, wak siarkan foto-foto buat santapan mata, wak bagi yg ringan2 ajer hari ni, yg berat2 bagi kat orang lain lah..penat laa..dahi berkerut beb baca bahan2 yg berat tu..napas jadi pendek..hati pun panas..! Bukit Gantang ajer yg mendung memanjang…lepas tu hujan ! Katak seronok. Hujan dah datang. Eh…ada DIALOG ESKLUSIF malam ni ! Wak harap malam ni katak tidak menjerit memanggil hujan. Malam ni bagi la kredit lebih sikit..jangan hujan !

Sivakumar menegaskan bahawa beliau mempunyai hak mutlak untuk memanggil sidang dun perak walaupun dibawah pokok kerana penggunaan dewan telah dihalang.
Kenyataan Ustaz Ahmad Awang Pesuruhjaya PAS negeri Perak pula, memberi tamparan yang hebat buat UMNO. Beliau memberi pandangan bahawa masyarakat seharusnya menolak Barisan Nasional (BN) kerana pemimpin-pemimpin BN adalah pembohong dan sering menabur fitnah kepada rakyat serta pakatan rakyat.
Mohd Sayuti Omar (MSO) turut kelihatan di Majlis tersebut
Ahli Parlimen Gopeng Lee Boon Chye yang turut juga berucap semalam menyebut sekalipun orang Cina adalah bukan Islam, namun kami tetap menyokong Dato’ Seri Nizar kerana beliau adalah seorang Muslim yang adil dan jujur.Kepimpinan beliau tidak setanding dengan Najib atau calon BN di Bukit Gantang.Keadilan yang dilaksanakan oleh beliau ketika memerintah selama 11 bulan tidak pernah berbelah bahagi.

Pemimpin seperti ini jarang sekali ditemui di kalangan pemimpin BN.Selama memerintah Perak,Nizar telah membela kemiskinan rakyat China yang hidup dalam kemiskinan untuk memiliki tanah sendiri,dalam masa yang sama beliau turut membantu sekolah-sekolah agama rakyat dan memberikan tanah bagi memperluaskan sekolah-sekolah tersebut.

Seperti biasa, TG Nik Aziz tidak lari daripada memberikan kiasan diantara kehidupan makhluk didunia ini (manusia) dengan Maha Pencipta yang menentukan segala-galanya. Baik melayu, cina dan india kesemuanya menikmati nikmat dari Allah Taala secara saksama. Udara, hujan dan panas matahari dirasai oleh semua. Kejadian manusia juga yang bermula daripada Adam membuktikan bahawa melayu, cina dan india adalah daripada satu. Oleh yang demikian, cogankata Najib ‘Satu Malaysia’ adalah satu benda yang lama. Sesuatu yang telah lama diamalkan oleh Pakatan Rakyat.

Rakyat juga dinasihatkan agar tidak terjerat dan tertipu dengan ‘kebaikan’ yang ditunjukkan Najib dengan membebaskan tahanan ISA kerana kesemua Perdana Menteri yang baru dilantik akan membuat suatu ‘pembaharuan’ yang menonjolkan seolah-olah kerajaan yang akan dipimpin adalah satu kerajaan yang adil.

Doa tokguru agar kemenangan berpihak kepada Pas agar Islam dapat ditegakkan dan keadilan yang dilaksanakan kepada semua ! Islam untuk SemuA !! ( ISLAM FOR ALL)

Untuk bacaan penuh sila KLIK DI SINI (ajijoi)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s