Mana Si Bangsat Bernama UMNO? Tolong Beri Fakta..!!!

Bila RAKYAT kata si umno itu perompak, maka berekor-ekorlah Beruk, Ungka dan Siamang dari parti pelesit itu yang mempertahankan kerja sundal yang telah pemimpin mereka lakukan.

Sekarang tolong nafikan kenyataan berikut bersandar fakta yang jelas. Kalau kalian gagal menafikannya dengan fakta yang jelas, maka sahihlah perangai kalian lebih buruk daripada BABI yang makan najis.

Kepada pemimpin,  blogger dan pencacai umno yang mencecir tak sudah, lebih baik kalian cari bukti untuk menafikan apa yang dinyatakan di bawah ini. Itupun kalau kalian ada maruah, kalau takde…… serupa bangkai…!!!!!!!!

 

Umno sedang merancang tunjuk perasaan besar-besaran membantah kepupusan tanah rezab Melayu di seluruh negara. Umno tidak dapat bersabar lagi kerana Raja-Raja Melayu ramai yang sebak dan menangis.

Umno akan mempersoalkan berapakah keluasan tanah rezab Melayu sekarang berbanding 50 dahulu? Mengapakah tanah-tanah-tanah milik melayu di Pulau Pinang sudah hampir pupus? Kerana DAP? Atau kerana pengkhianatan Umno? Tanah rezab di Selangor, Kuala Lumpur, Johor, Perak, Pahang, Negeri Sembilan dan negeri-negeri lain masih banyakkah?

Bukankah telah adalah peraturan supaya setiap tanah rezab yang diambil alih hendaklah diganti tetapi mengapa ia telah berkurangan? Lupakah Umno bahawa 139,409 hektar tanah rezab Melayu di negeri-negeri tersebut telah dibatalkan oleh kerajaan yang dikepalai Umno dan hanya 77,208 hektar sahaja yang diganti semula. Masih terdapat baki 62,201 hektar yang perlu diganti oleh kerajaan yang dikepalai Umno dan ini menunjukkan kerajaan yang dikepalai Umno gagal untuk mempertahankan tanah rezab Melayu sebagai benteng akhir kekuatan politik Melayu.

Sejumlah tiga juta hektar pada tahun 1957 mengecil menjadi 1.7 juta hektar pada tahun 1995, iaitu merosot hamper 44% daripada asal bersamaan 1.2% kemerosotan setiap tahun.

Pengambilan tertinggi tanah rezab Melayu yang tidak diganti berlaku di Kuala Lumpur iaitu daripada 1.067.5 hektar keluasanan sebelumnya kepada 787.1 hektar pada tahun 1995. Diikuti Kedah, 820.6 hektar pada tahun 1995 berbanding sebelumnya 964.9 hektar. Selangor memiliki 173,599.16 hektar berbanding sebelumnya sebanyak 181,658.62 hektar. Pulau Pinang pada tahun 1975 memiliki 67.410 ekar atau 34% daripada seluruh tanah yang didaftarkan menurun menjadi 31.815 ekar pada tahun 1985.  — Sumber Penarik Beca

Petikan daripada Kerajaan Rakyat

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s