Orang Islam Yang Menolak Islam..

Membaca rencana A thorn in Pakatan’s side oleh BARADAN KUPPUSAMY, THE STAR pada hari ini tidaklah menaikkan darah teman. Dah orang kafir…begitulah sifatnya. Pemahaman tentang Islampun terlalu cetek dan sering dikelami oleh perlakuan orang Islam sendiri yang tidak mengamalkan yang diperintahkan oleh Allah.

Ada dua perkara yang teman nak bicarakan di sini…

Yang pertamanya ialah kecenderungan orang kafir untuk berbicara tentang Islam yang tidak difahaminya itu.

Ada seorang kawan cina satu pejabat teman yang dulunya agak cynical tentang Islam. Teman mula2 mengelak untuk melayan kenyataan2nya yang sinis itu…hinggalah pada satu hari teman tanya dia secara direct..

Apa you tau tentang Islam? Have you ever read a book about Islam? You pernah compare Islam dengan agama you? We have Al-Quran…you ada apa? You tau tak Islam ni bukan mau kahwin aje ada peraturan? Kita mau makanpun ada peraturan, mau “main” dengan isteripun ada peraturan, mau cebok berakpun ada peraturan…and we can rationalise why we must follow the rules and regulation. Kita ada undang2 jenayah, kita ada peraturan ekonomi, sosial dll. You name it….How about you religion?

Percaya atau tidak bila teman bercakap mengenai ini semua…mati kutu mamat tu. Sampai la ni dia tak berani cakap yang bukan2 pasal Islam dengan teman. Dengan orang lain teman tak tau…

Inilah fitrah orang2 kafir. Di mana2 sajapun mereka…asyik sibuk bercakap tentang Islam… satu2nya agama yang diiktiraf oleh Allah, Tuhan sekelian alam ini walaupun mereka tak faham itu Islam.

Yang keduanya…

Bila Islam ditolak oleh orang kafir itu biasa tetapi Islam ditolak malah dipersenda2kan oleh orang yang mengaku Islam..itulah yang luar biasa…baca tulisan Penarik Beca ni…Hudud tak akan diketepi kerana DAP – Salahuddin …tergelejat-gelejat sangat (orang Umno) macam babi takut kat minyak kibas atau takut kat kura-kura..

Biar teman terus terang ajelah…memang macam babi perangai orang macam ni. Kelompok macam nilah yang memberi nama buruk kepada Islam.

Dia kata dia Islam tapi dia terima rasuah. Dia kata dia Islam tapi dia ada kedai arak. Dia kata dia Islam tapi dia salahguna kuasa. Dia kata dia Islam tapi dia merompak dan menyamun. Dia kata dia Islam tapi dia menzalimi rakyat. Dia kata dia Islam tapi dia letupkan orang mongol. Dia kata dia Islam tapi dia sapu wang zakat. Dia kata dia Islam tapi dia memenjarakan rakyat tanpa bicara. Dia kata dia Islam tapi dia merogol dan berzina. Dia kata dia Islam tapi dia berjudi malah ada lesen judi. Dia kata dia Islam tapi dia lawan hukum Allah. Pendek kata dia kata dia Islam tapi semua yang Allah larang dia buat dan apa yang Allah suruh buat dia tak buat.

Apa yang dibuat tidak melambangkan keperibadian Islam….itu masalahnya yob…

Benarlah kata Muhammad Abduh, sekembalinya dia dari buangan di barat, “saya pergi ke Paris, lantas saya bertemu dengan Islam tanpa Muslim. Saya kembali ke Kaherah dan saya bertemu dengan Muslim tanpa Islam!

http://kopitiam-bang-nan.blogspot.com/2008/12/ahlan-wa-sahlanmalaysiakini.html
 

MERDEKA RAKYAT NEGARA PERKASA

Kiriman FirdausKopitiam Bang Nan

Sumber Laman Marhaen

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s