UMNO adalah parti Iblis yang mengbangsatkan Melayu

Kalau babi dan anjing kurap ingin dihormati seperti kita menghormati manusia yang berhemah, maka ini satu permintaan yang amat silap.

Maaf, saya tidak diajar untuk menghormati manusia yang sikap dan perangainya jauh lebih iblis dari iblis. Lebih syaitan dari syaitan. Lebih babi daripada babi. Lebih kotor dan busuk daripada anjing kurup.

Memang sial dan sundal Menteri Penerangan Malaysia kiranya beliau yang mengarahkan agar lirik lagu ‘Aku Bukan Musuh Harta’, nukilan puisi Dr Asri Zainul Abidin yang juga bekas Mufti Perlis tidak mendapat kelulusan dari pihak RTM untuk siaran.

Apakah Abdullah Badawi dan Najib Razak begitu terasa dengan bait-bait berikut sehingga dengan kuasa yang mereka ada membiarkan lirik tersebut dilarang untuk siaran?

“Ya, telah kaya para pengkhianat
Dengan harta yang sarat
Tapi mereka lupa akhirat
Balasan yang berat
Di dunia, jiwa bertukar menjadi keparat.

Ya, telah kaya para pendusta
Syarat mereka: lupakan yang Esa
Harta rakyat, semua disebat
Harta awam, semua dibekam
Hukum syaitan, mereka bertuhan.

Ahmad Shaberry Chik, kamu adalah mahkluk hina yang amat bacul dan celaka jika kamu dengan sedar menyekat penyiaran lirik yang penuh dengan pengajaran dan peringatan ini. Memang sial dan sundal si menteri penerangan yang bebal ni.

Nampaknya RTM hanya berhasrat untuk menyiarkan berita palsu dengan niat menipu yang amat digemari oleh iblis dan syaitan yang bernaung di bawah parti UMNO.

Saya mencabar mana pencacai UMNO yang berkeliaran seperti pelesit dan polong untuk menafikan bahawa presiden UMNO adalah seorang penipu dan timbalan presidennya adalah seorang pendusta. UMNO adalah parti bangsat yang mengbangsatkan Melayu.

Maafkan saya para pembaca budiman, binatang-binatang bernama UMNO ni memang inilah bahasa yang sesuai untuk mereka. Mereka hanya iblis Laknatullah yang bertopengkan manusia.

Ketika dihubungi hari ini, Dr Asri melahirkan rasa kemusykilannya kenapa liriknya digam.

“Saya hairan mengapa lirik saya ‘Aku Bukan Musuh Harta’ digam oleh pihak berkenaan, sedangkan nilai moral dalamnya tinggi, ia tidak ditujukan kepada pihak tertentu, tetapi untuk sesiapa sahaja yang menyalahgunakan harta rakyat dan awam,” jelas beliau dari kediamannya di Lampeter, United Kingdom.

Sumber KERAJAA RAKYAT – http://kerajaanrakyat.com/?p=3815#more-3815

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s