PAS Wilayah Popularkan Istilah

Calon Barang Naik” Dan “Sekutu Taukeh Judi Vincent Tan“! 

 
 Ishak Surin ketika berpidato di tapak penamaan calon, 
hadapan Sek. Men. Aminuddin Baki, Kuala Lumpur

 
 
 

PAS Wilayah meminta agar semua tenaga kempen di Parlimen Titiwangsa dan Putrajaya mempopularkan istilah-istilah kempen yang menyentuh hati rakyat ketika mempromosikan calon-calon dan komponen Baraisan Nasional (BN).

Demikian ditegaskan oleh Pengarah Pilihanraya PAS Wilayah, Ishak Surin ketika ditemui di Bilik Gerakan Pilihan Raya Kg. Baru semalam.

Katanya, calon BN di Titiwangsa hendaklah dipopularkan sebagai “Calon Barang Naik” dan “Calon Taikun Asing“.

Sementara calon BN di Putrajaya, hendaklah dipopularkan sebagai “Calon Barang Naik“, “Kawan Rapat VK Linggam“, “Sekutu Taukeh Judi“, “Sekutu Vincent Tan“.

BN pula hendaklah disebut oleh tenaga kempen dan calon-calon PAS sebagai “BARANG NAIK” agar terpahat di hati rakyat dengan istilah itu, yang mana secara sentuhan hatinya memanglah BN sentiasa menaikan barang keperluan hingga menyusahkan rakyat.

Ishak amat berpuashati dengan kempen-kempen PAS di Putrajaya dan Titiwangsa setakat ini walaupun kecewa dengan Pemantau SPR yang lebih “menyuluh” PAS dari “menyuluh” BN.
 

TMJ: sanggahtoksago.com
29.02.2008

2 thoughts on “PAS Wilayah Popularkan Istilah

  1. istilah BN…barang naik memang btul…semua pekedai yg di temui mengatakan barang akan naik selesai pilihanraye nanti….jd kite tunggu lah……..

  2. Assalamualaikum sdri, kerana itu kita mesti memprotes dengan memestikan memilih calon PAS…dan memperingatkan rakan2 dan saudara mara jika mereka memilih BN maka jika BN menang…Harga minyak naik di ikuti barang2 lain…kemiskinan bertambah…masalah sosial akan meningkat..jenayah pun bertambah…and so on jangan salahkan sesiapa tapi diri sendiri kerana kita sudah diberi peluang untuk memprotesnya tapi dipersiakan…nak harap kan wakil umno …kena dihim sekali oleh Pusat kacut sudah….PAS dan rakan2 BA memberi offer yang amat baik kepada rakyat Malaysia dan Labuan am nya. Kita mampu, Kelantan buktinya dan Trengganu suatu ketika lalu walaupun hanya 4 tahun memerintah rakyat mendapat hak2 mereka. BN janji saja habuk pun tara 50 tahun memerintah…rakyat miskin makin bertambah, jenayah semakin menjadi…mereka semua adalah perampok yang suka rakyat miskin agar dapat digula-gulakan bila pilihanraya.Labuan tetap maju walaupun diwakili oleh calon PAS kerana ianya dibawah pentadbiran Wilayah Persekutuan contohnya Bukit Bintang wakilnya calon DAP. Bahkan ianya lebih maju daripada kawasan yang diwakili oleh BN kerana lebih banyak projek yang mencurah untuk memikat masyarakat kawasan itu macam Kelantan lah sekarang macam2 janji menggunung so….pasti kan pangkah PAS —WM

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s